No Title
cv: 4943 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sinterim manager
Rotterdam
direct
freelance/interim opdrachten

Opleiding:
* 2 jarige cursus Hogere Bedrijfskunde II(HBO), afgerond
* Diploma: Praktische Bedrijfskunde
* NIMA B gevolgd, geen afronding
* Diploma: NIMA A
* Diploma: Algemene Handelskennis
* Diploma: MAVO IV


Kennis van grafische industrie, werkprocessen, sales en marketing.
Daarnaast verworven kennis op het gebied van revitalisering van (grafische) ondernemingen. Kennis op het gebied van personeelsbeleid. Bekend en ervaren met zwaardere reorganisaties (curatief), onderhandelingen vakbonden.

2004-heden, Directeur bij bureau dat advies levert en waar gewenst, zelf uitvoert. Specialiteit is het verbeteren van het resultaat van ondernemingen. Gericht op het snijvlak van strategie en uitvoering.
Mijn eigen specialiteit ligt in het ombuigen van vastgelopen ondernemingen waarbij het uitvoeren van (personele) saneringen en revitalisering een belangrijk onderdeel vormen. Ik blijk in staat verstofte organisaties vlot om te buigen in marktgerichte organisaties. In 2005 en 2006 was ik voor een groot deel actief als interim directeur van een productieonderneming. Deze organisatie heb ik begeleid in zijn herstructurering en voorbereid op een doorstart.

Huidige werkzaamheden:
* het begeleiden van de directie van een bouwmarkt bij het opzetten van strategisch personeelsbeleid en herstructureren van de organisatie.
* Het opzetten van een nieuwe detacheringactiviteit in opdracht van een ondernemer in de marketingcommunicatie branche. Enkele onderdelen zijn het opstellen van een businessplan en het regelen van de financiering. Daarnaast is ook de positionering en de communicatie van de launch een onderdeel van de ruim geformuleerde opdracht.
* Strategische planning voor een technisch tekenbureau, opzetten personeelsbeleid, begeleiding naar bedrijfsovername binnen de familie.

1999-2004, Herald Speciaaldrukkerij BV
Drukkerij, gespecialiseerd in etiketten, spaarzegels en security producten.
In de functie van Algemeen Directeur heb ik de organisatie geherstructureerd van een verlieslatende organisatie naar een positief resultaat. De onderneming was naast verlieslatend, slecht georganiseerd en had een forse schuldenlast. Na 1,5 jaar is de onderneming winstgevend geworden. De belangrijkste doelstellingen zijn hiermee gerealiseerd. Eveneens heeft een cultuuromslag plaatsgevonden. Herfinanciering doorgevoerd. De wisselwerking tussen medewerkers en de organisatie is goed te noemen. Het belang van een goed renderende organisatie en persoonlijke ontwikkeling is goed in evenwicht.

1994-1999, HMS
Handelsonderneming, gespecialiseerd in bijzondere enveloppen en etiketten.
Bij deze onderneming ben ik werkzaam geweest als Sales Manager en vanaf 1997 als Commercieel Directeur. De opdracht was om de verkoopafdeling te herstructureren en er een succesvolle organisatie van te maken. In de loop van de jaren is er sprake geweest van substantiŽle omzetgroei. In de functie van commercieel directeur de commerciŽle eindverantwoording over de organisatie gekregen.

1992-1994, Dekker Packaging
Groothandel en verzendverpakkingen en verpakkingsmachines.
In een tweetal commerciŽle functies werkzaam geweest. Allereerst als Account Manager en vanaf 1993 als Regionaal Sales Manager. Binnen deze organisatie geparticipeerd in een werkgroep die de opdracht had om de verkoop- en marketingorganisatie te analyseren en met verbeteringsvoorstellen te komen. De directie heeft de voorstellen overgenomen en de resultaten zijn positief gebleken.

1983-1992, AKZO Nobel Coatings
Werkzaam geweest in diverse commerciŽle en leidinggevende functies, waarbij de nadruk heeft gelegen op verkoop en het management van een verkoopvestiging.
In de eerste drie jaren als trainee een leertraject doorlopen in een verkoopvestiging als allround medewerker. Vanaf 1986 ben ik vestigingsmanager geweest, waarbij ik verantwoordelijk was voor de operationele activiteiten. In de jaren vanaf 1989 ben ik werkzaam geweest als vertegenwoordiger bij de afdeling autoreparatielakken. Autoschadeherstelbedrijven waren mijn klanten en ik adviseerde en verkocht laksystemen en gereedschappen.

Overig:
* Voormalig lid van het bestuur van een cluster scholen in het primair onderwijs. Binnen het bestuur verantwoordelijk geweest voor het proces bestuurlijke vernieuwing.
* Secretaris van Stichting Paulus, welke zich richt op het ontwikkelen van educatieve programmaīs en het verlenen van economische assistentie in diverse Afrikaanse landen.
* Actief in kerkelijk leven.
* Hobby: lezen, reizen en sport (squash, golf).